top of page

S.12 El debat

En aquesta sessió vam realitzar un debat contraposant l'escola pública de la privada. Es va plantejar com a classe invertida, el dia anterior es va dividir la classe en 2 grups, dels quals un defensaria la pública i l'altre la privada, deixant així l'oportunitat de poder recopilar informació abans del debat. A més a més de la informació objectiva aportada, com és el cas de percentatgtes, articles..., cadascú va aportar la seva experiència que ha assolit al centre de pràctiques o a la feina en el cas dels que ja treballen com a docents.

Gràcies al nostre company Eduard Baeza podem sentir com va transcòrrer el debat:

Personalment, sempre m'he educat en una pública i crec que podria funcionar el model de pública si es milloressin alguns aspectes. Per altra banda, certament la majoria d'escoles privades tenen un millor equipament, específicament per al taller de tecnologia, la qual cosa no vol dir que no es pugui tenir a la pública! Però la diferència és que per aconseguir-ho els de la pública han de lliutar molt més. Per exemple, al centre de pràctiques on estic és públic i tenen impressora 3D, però han tardat molt en aconseguir-la i per justificar la seva necessitat han elaborat un projecte a nivell de departament.

En conclusió, poden coexistir l'escola pública amb la privada (que no concertada), garantint sempre que sigui de qualitat, utilitzant mecanismes com els que es comenten al debat: avaluació al professorat, no garantir plaça fixa indefinidament, podent decidir de forma objectiva, etc.

Featured Posts
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
Recent Posts
Search By Tags
No hay tags aún.
Follow Us
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean
  • White YouTube Icon
  • RSS Clean
bottom of page