top of page

S.9 SCIENTIX

En aquesta sessió hem vist recursos que poden ser molt útils a l'aula per motivar l'alumnat amb temes d'actualitat, podent generar un debat enriquidor entre ells. Ens ho ha vingut a explicar Jordi Domènech, amb la xerrada Ensenyament en el context Europeu, de la que destaco que l'important és ensenyar als alumnes a:

1. Comprendre, a través de notícies actuals de diaris i blogs, etc. En un context conegut i proper. Saber d’on treiem la informació d’Internet.

2. Decidir: què és important per tu? Què és important per la societat en general?

3. Actuar: no només necessiten saber coses com a membres de la societat, han d’actuar. Defensar els valors bons per la societat, i saber que la força de la unió dels ciutadants pot tenir efectes. Campanyes per defensar espais -> habitants crítics i amb valors.

RRI: els ciutadants poden opinar i decidir a què es destinen els diners, investigacions…(ciència i tecnologia)


Aprendre tecnologia en el marc dels conflictes socials. Controvèrsia socio-cientifica.

Fomentar l’esperit crític i avaluar-lo, ja que a més entra en les competències bàsiques. Han d’argumentar amb vocabulari cientific, model científic, per exemple amb un assaig científic -> transformació del tipus d’avaluació.

Podem trobar més referències de Jordi Domènech Casal a:

A la segona xerrada Sílvia ens ha parlat sobre el projecte Engaging Science, SCIENTIX. I hem realitzat una activitat sobre les bosses de plastic en grups de 6, dels quals 4 han fet d'experts sobre un tema concret i els altres 2 han fet d'entrevistadors. Acabant amb una reflexió tecno-social.

Tot i ser una activitat feta en grup, no la consideraria de treball cooperatiu perquè la lectura i comprensió dels temes s'ha fet a nivell individual i després s'han contestat les preguntes dels entrevistadors cada expert la del seu tema.

Podem trobar més informació sobre aquest projecte a:

Conclusions:

Hi ha programes i projectes que necessiten més cofinançament que d’altres. Són programes molt interessants per alumnes que volen anar al estranger, s’ha de procurar aconseguir-ho encara que el centre hagi de fer molts papers ja ques és molt enriquidor per a la formació dels alumnes.

Independentment del centre, a títol personal, pots orientar als alumnes, informar-los de les diferents opcions que poden trobar, com ara apuntar-se a la garantia juvenil del SOC, si no treballes ni estudies i tens menys de 29 anys.

Hi ha moltíssims projectes europeus, fets amb fons europeus, per exemple d’educació. Pots començar una iniciativa o bé apuntar-te en altres que ja estan engegats i et semblen interessants. Per exemple

: Scientix.EU, six diferent zones, colors (sobre astronomia), go-lab (experiments online), Ítems, etc.

També hi ha programes de formació professional/vocational training: STEM (extraescolar de recerca científica)

Featured Posts
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
Recent Posts
Search By Tags
No hay tags aún.
Follow Us
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean
  • White YouTube Icon
  • RSS Clean
bottom of page