top of page

S.10 IMPRESSIÓ 3D


Aquesta sessió l'hem realitzat a l'edifici de EUETIB, on dos professors especialitzats en impressió 3D ens han explicat de quins elements estaven composades les impresores 3D, com havien anat evolucionant amb el temps, millorant per ser cada cop més eficients, quins materials es poden utilitzar (des dels més rígids als menys, fins i tot xocolata!).


Per altra banda, també hem pogut veure el procés que segueix un arxiu des del volum en .dwg fins al resultat final imprès. I com imprimeixen les impresores 3D, per capes i començant pel perímetre i després farcint la part interior, característiques que pots controlar des del programa informàtic si vols que sigui més o menys gruixut o dens.




M'ha encantat aquesta classe, ja fa temps que tenia interès en la impressió 3D ja que crec que tindrà molt de pes en un futur, però encara no havia tingut temps de dedicar-hi una estona a aprendre com funcionen, i m'ha fascinat. He descobert que és molt senzill utilitzar una impresora 3D, que no són excessivament cares i, si no vols màxima perfecció, pots fer-te moltes peces. L'única limitació que veig és el tamany, però tal i com han comentat a la classe, és questió de fabricar-ho per peces i després unir-les.








Per últim, cal mencionar el problema del temps ja que per imprimir una peça tarda bastant, però no ho veig un impediment per poder utilitzar-ho a l'aula de tecnologia ja que mentre va funcionant la impresora els alumnes poden anar fent altres tasques, les quals són necessaries tant abans com després de la impressió: dissenyar la peça amb ordinador, ajuntar les peces un cop ja s'han imprès, avaluar que hagin sortit bé i en cas de tenir un problema detectar-lo i solucionar-lo.

Featured Posts
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
Recent Posts
Search By Tags
No hay tags aún.
Follow Us
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean
  • White YouTube Icon
  • RSS Clean
bottom of page